Omroepwest Regionieuws

Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Het laatste nieuws'
  1. De mogelijke komst van de avondklok zorgt voor veel discussies. De burgemeester van Katwijk, Cornelis Visser, is geen voorstander. 'Deze maatregel is voor de Nederlandse situatie ongehoord.' Epidemioloog Frits Rosendaal denkt dat er geen ontkomen aan is. 'Als het in Frankrijk kan, waarom zou het hier dan niet kunnen?'
  2. Als Frank Kanhai en Erol Günes door de Haagse Schilderswijk wandelen dan vallen ze wel op. De gekleurde stok tussen hen in is niet alleen om afstand te houden vanwege corona, de stok helpt het duo om te navigeren langs alle obstakels tijdens hun wandeling. Erol is namelijk blind, al vanaf zijn geboorte, en Frank is zijn wandelcoach, maar na zeven jaar wandelen is hij nu een van zijn beste vrienden geworden.
  3. In de Haagse wijk Kijkduin is maandag begonnen met de sloop van de boulevard. 'Ik vind het op zich heel fijn dat eindelijk de graffiti weggaat. Die ouwe rommel die hier al een hele tijd staat brengt veel ongedierte en onveiligheid met zich mee', zegt Anita van der Laar van Huurders Sterflats Deltaplein, tegen mediapartner Den Haag FM.
  4. In de trams en bussen van de HTM komen nieuwe OV-chipkaartlezers te hangen. Met deze apparaten kan je in de toekomst niet alleen met je OV-chipkaart inchecken maar ook met je de mobiele telefoon, betaalpas of creditcard. De HTM is maandag begonnen met het plaatsen van de nieuwe apparaten in de bussen. Inchecken met je telefoon of betaalpas kan op dit moment nog niet. Vanaf wanneer dat kan is nog niet bekend.
  5. Het vaccineren van zorgpersoneel in de vaccinatiestraat bij het stadion van ADO Den Haag loopt op schema. GGD Haaglanden heeft in de eerste week ruim 3000 mensen ingeënt tegen het coronavirus. Tot nu toe hebben zich geen problemen voorgedaan.