Omroepwest Regionieuws

Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Het laatste nieuws'
  1. Zo'n honderd boeren die boos zijn over de kabinetsplannen voor vermindering van de uitstoot van stikstof zijn maandagavond naar Leiden gegaan om te gaan protesteren bij het politiebureau aan de Langegracht. Twee boeren mochten het politiebureau betreden en hebben aangifte van dierenmishandeling gedaan tegen minister Carola Schouten (Landbouw, natuur en voedselkwaliteit). .
  2. Politieagenten hebben afgelopen weekend ingegrepen in een café in Alphen aan den Rijn, omdat de anderhalve meter-maatregel niet werd nageleefd. Volgens de politie waren bezoekers volop aan het dansen. 'En de anderhalve meter-regel werd dan ook al dansend veelvuldig overtreden', zegt de politie.
  3. De met een Michelinster bekroonde chefkok Niven Kunz keert terug naar Wateringen. Op 1 augustus opent in het voormalige gemeentehuis aan het Plein restaurant Triptyque, op de plek waar tot voor kort Brothers was gevestigd, meldt mediapartner WOS.
  4. Een detective heeft in Alphen aan den Rijn een schuur vol gestolen spullen ontdekt. Een bouwbedrijf had de privédetective speciaal ingehuurd voor het terugvinden van de gestolen apparatuur, maar dat was niet het enige wat er in de schuur lag.
  5. Reikhalzend had Teun van Klaveren (72) uit Hazerswoude-Dorp ernaar uitgekeken om afgelopen vrijdag zijn lintje op te halen. Maar het mocht niet zo zijn. Twee dagen eerder overleed hij na een kort ziekbed. 'Het is de kroon op zijn leven gebleken.'