Omroepwest Regionieuws

Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Het laatste nieuws'
  1. Het Esso tankstation aan de Vreeswijkstraat in Den Haag is zaterdagavond overvallen. De politie laat weten op zoek te zijn naar twee mannen in donkere kleding. Wat er precies is gebeurd en of er buit is gemaakt, kan een woordvoerder nog niet zeggen. Het tankstation was al twee keer eerder doelwit van een overval.
  2. In het centrum van Den Haag is zaterdag de tweede editie van de The Hague Peace Night Run gelopen. Tijdens de Internationale Dag van de Vrede liepen deelnemers een parcours van ongeveer 8,5 kilometer, onder meer langs het Vredespaleis. Deelnemers konden door middel van sponsoring geld inzamelen voor kinderen die bijvoorbeeld op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Iedere loper kreeg een lamp en verschillende plekken in de stad waren verlicht. De organisatie spreekt van een 'sprookjesachtig spektakel van vuur, licht, mystiek en geluid.' Onze fotograaf Richard Mulder was erbij en maakte deze fotoreportage.
  3. De supporters van Quick Boys die zaterdagmiddag voor de dorpsderby tegen vv Katwijk verplicht met de bus moesten, bleven er laconiek onder. 'Ik woon tegenover het veld van Katwijk en ik moet ook met de bus', zegt één van de supporters. 'Al die gevaarlijke mensen', lacht de moeder van Quick Boys-doelman Paul van der Helm. 'Maar het was ook wel heel grappig. Laten we de lol er maar van inzien.'
  4. Gehaast komt Carline Brouwer aangefietst bij het AFAS Circustheater. Ze is nog net zo herkenbaar als toen ik haar ruim 30 jaar geleden voor het eerst zag als Ophelia in Hamlet door De Appel. 'Heerlijk', lacht ze, 'ik heb vanochtend nog op de Waalsdorpervlakte gewandeld en kan nu op de fiets naar mijn werk. Het is echt een thuiswedstrijd.' Carline is voor de musical Anastasia de uitvoerend regisseur . Ze brengt het verhaal van het Russische weesmeisje Anya, die misschien Anastasia Romanov, de verdwenen dochter van de vermoorde tsarenfamilie is, overal ter wereld op de planken. Zondag is de Nederlandse première.
  5. Noordwijk heeft zich maar één week koploper kunnen noemen in de tweede divisie. Door een 1-1 gelijkspel tegen TEC staan de kustbewoners twee punten achter lijstaanvoerder IJsselmeervogels. Scheveningen heeft ook in de vijfde wedstrijd van de competitie niet kunnen scoren. De Schollekoppen verloren op bezoek bij de Treffers met 1-0.