Omroepwest Regionieuws

Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Het laatste nieuws'
  1. Het is een stuk frisser dan vorig jaar, maar het enthousiasme van de deelnemers aan de Leiden Marathon is er niet minder om. Tijdens de 29ste editie van het hardloopevenement stroomde de stad vol met sportievelingen en toeschouwers.
  2. Meer dan vijfduizend traptreden, een hoogteverschil van 540 meter en een afstand van 21,5 kilometer... en dat op één been. Het is de Alphense Rick Geurtsen en zijn maatje Michael-Robbert Brans gelukt om dit weekend met één been de halve marathon op de Chinese Muur te lopen.
  3. Het is bijna een jaarlijks terugkerend evenement: feest in de Schilderswijk in Den Haag vanwege het kampioenschap van de Turkse voetbalclub Galatasaray. Ook zondagavond was het weer zover, want na de 2-1 zege op Basaksehir, de nummer twee van Turkije en tevens de club van de Haagse voetballer Eljero Elia, heeft Galatasaray de titel in de Turkse competitie geprolongeerd.
  4. Twee keer achter elkaar kampioen worden. Het is een prestatie waar voorafgaand aan dit voetbalseizoen niemand rekening mee had gehouden, maar Noordwijk heeft het geflikt. De debutant in de derde divisie zaterdag zette dit weekend de kroon op het werk en pakte het kampioenschap na een schitterend seizoen.
  5. Zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben in Weymouth de Europese titel in de 49erFX-klasse veroverd. De regerend wereldkampioenen uit Den Haag en Delft zorgden er met die prestatie ook voor dat ze de interne olympische kwalificatie van Odile van Aanholt en Marike Jongens wonnen. Ze kunnen zich nu gaan voorbereiden op de Zomerspelen van Tokio in 2020.