Omroepwest Regionieuws

Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Het laatste nieuws'
  1. Twintig kunst- en cultuurinstellingen in Den Haag redden mogelijk het einde van de maand niet door de coronacrisis. Dat zegt de Haagse wethouder Robert van Asten (D66). Het is volgens hem zaak dat het kabinet snel met een steunpakket over de brug komt om de cultuursector te redden. 'Den Haag heeft tientallen miljoenen nodig', zegt Van Asten.
  2. Het coronavirus bepaalt de laatste tijd ons leven en dat zal dat ook nog even blijven doen. Zo blijven onder andere scholen en horecagelegenheden tenminste tot en met 28 april gesloten. Elke dag zijn er nog veel ontwikkelingen. Volg deze ontwikkelingen in ons liveblog.
  3. In Ter Aar is woensdagmiddag een man van 76 aangehouden, omdat hij een aalscholver zou hebben doodgeschoten met een luchtbuks. Dat meldt de politie. De verdachte werd door getuigen als schutter aangewezen.
  4. De hulp van studenten en onderzoekers van TU Delft wordt door de fiscale opsporingsdienst FIOD ingeschakeld om cybercriminaliteit aan te pakken. Dat melden Terry Hartsinck van de FIOD en Rolf van Wegberg van de Delftse universiteit aan dagblad Trouw. De twee organisaties hebben een overeenkomst voor twee jaar getekend.
  5. Restaurant Niven in Rijswijk, van sterrenchef Niven Kunz, is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. Dat meldt het Financieele Dagblad.