Omroepwest Regionieuws

Alle nieuwsberichten in de rubriek 'Het laatste nieuws'
  1. 'Iedereen is enorm verslagen', zegt een collega van Naturalis-bioloog Peter Hovenkamp (65). Die kwam afgelopen weekend om het leven tijdens een excursie op het eiland Borneo. Peter en zijn vrouw Gerda waren op een congres in Maleisië om een lezing te geven. Tijdens een toeristische uitstapje naar een grot ging het mis. Het begon zo hard te regenen waardoor de grot onder water liep. Peter en een gids zijn daarbij verdronken..
  2. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) kan kankercellen tijdens een operatie laten oplichten. Daardoor kunnen chirurgen de kwaadaardige cellen beter opsporen en goed verwijderen. Inmiddels is de eerste behandeling succesvol uitgevoerd. Binnenkort krijgen wereldwijd 360 darmkankerpatiënten de nieuwe behandeling.
  3. Een 28-jarige vrouw is voor 750 euro opgelicht tijdens de verkoop van haar telefoon via Marktplaats. Alle biljetten die ze kreeg, waren vals. Het slachtoffer is later zelf aangehouden, omdat ze met een vals biljet wilde betalen. De politie is op zoek naar de vrouw aan wie het slachtoffer haar telefoon heeft verkocht.
  4. 'Hij is ons broertje. Dat is niet gestopt. Het ergste dat ik zou kunnen doen, is doen of hij niet meer bestaat. Geen één van ons doet dat', zegt één van de broers van Jaïr Soares. Het 7-jarige jongetje verdween in augustus 1995 spoorloos vanaf het strand in Monster. Het is nog altijd onduidelijk wat er met hem is gebeurd. Het coldcaseteam van de politie gaat ervan uit dat hij het slachtoffer is geworden van een misdrijf en dat hij mogelijk is meegenomen door iemand met een 'natuurlijk overwicht'. De familie van Jaïr hoopt nog altijd op duidelijkheid.
  5. Een deel van de Haagse gemeenteraad zet vraagtekens bij de kwaliteit van de compensatie van het groen dat verdwijnt door de uitbreiding van Madurodam. Ook vrezen sommige partijen dat het attractiepark zich niet aan de afspraak houdt dat het bij deze uitbreiding blijft. Volgens wethouder Boudewijn Revis (VVD) zijn de zorgen niet nodig en zijn alle afspraken goed vastgelegd in het bestemmingsplan.