Van paarden houden kan je leren. De schoonheid en elegantie van dit dier kunnen je namelijk zover brengen. En dan ga je er over denken zelf een paard aan te schaffen. Toch ga je niet zomaar over tot het opzetten van een pensionstal als de Ypenburghoeve.

Wielly Dewus is niet alleen eigenaar van de Ypenburghoeve, maar ook liefhebber van paarden en alles wat er bij komt kijken. Zelf pakt hij het liefste een kar, spant een paard in om dan lekker een stuk te gaan rijden in de mooie omgeving van Delft, Rijswijk en Nootdorp. Dat dit de mooie kant van zijn beroep is, is bekend, Maar Wielly weet ook wat het betekent hard te moeten werken om zijn pensionstal op niveau te brengen en te houden.

Behalve dat Wielly liefhebber is, ligt zijn hart ook in handelen met paarden. Regelmatig koopt en verkoopt hij paarden, waarbij het belangrijk is goede en gezonde paarden te kopen en te verkopen. "Een paard moet gezond en te vertrouwen zijn", aldus Wielly.

De Ypenburghoeve is niet alleen een hobby, maar ook een zakelijk gebeuren. Daarom is het ook noodzakelijk financieel de boel op orde te hebben. Die taak is daarom weggelegd voor Wielly's echtgenote Lena Dewus. Zij houdt financieel een oogje in het zeil en stuurt bij als dat nog mocht zijn.

Elders op deze site maakt u ook nog kennis met diverse instructeurs en vrijwilligers die de Ypenburghoeve een warm hart toedragen.

Natuurlijk is de Ypenburghoeve vrij te bezoeken. Kom eens langs en maak zelf eens kennis met Wielly, de paarden, gasten en alle vrijwilligers.