Als gevorderde ruiter beheerst u de 3 gangen: Stap, draf en galop. Ook kent de gevorderde ruiter de principes van de verzorging van het paard. Dat houdt niet alleen in dat men weet hoe een paard geborsteld en gewassen moet worden, maar ook wanneer het paard beslagen en bekapt moet worden.

In de lessen van de gevorderden ruiter gaan we verder door op het rijden van nette figuren, het maken van overgangen, een correcte houding en zit op het paard. Hierbij wordt dan de aandacht gelegd op details in het paardrijden. In de lessen gaan we ook dieper in op het verfijnen van de zogenaamde hulpen. werken dan aan de combinatie ruiter en paard. We proberen van deze combinatie een eenheid te maken die samen aan een half woord of beweging genoeg hebben om elkaar te begrijpen

Een leuke bijkomstigheid van een gevorderde ruiter is dat hij of zij ook de gelegenheid krijgt met het paard sprongetjes te maken. Hierin wordt dan de 'verlichte zit' meegenomen, waardoor men meer balans krijgt in het zadel en tegelijk vertrouwen opbouwt tussen ruiter en paard.

Als men al wat verder gevorderd is kunnen er proefjes afgenomen worden om te zien hoe de stand van zaken is. Tevens kan er op bepaalde proefjes geoefend worden zodat men klaar is om de eerste echte proef te gaan rijden.

Natuurlijk is het leuk om te zie hoe ver men is in vergelijking met andere ruiters. Daarom organiseren we regelmatig onderlinge wedstrijdjes. Lekker gezellig en leuk om te zien hoe anderen het doen...